сряда, 15 февруари 2012 г.

Feliz Dia del Amor ...
Шоколадова торта с малини и сметанов крем
Вчера денят бе хубав, топъл и слънчев, макар че навън още е зима. И не случайно, защото бе празникът на виното и любовта, а те вървят винаги ръка за ръка - защото какво е любовта без чаша с хубаво червено вино и любим човек. 
И именно за този хубав празник направих една бърза и лесна торта с малини, които през лятото си замразих специално заради този празник. Тортата е много лека и сочна придружена с леко кисел привкус от крема със заквасена сметана, към когото добавих и сладкарска сметана.
Досега не бях правила крем със заквасена сметана и заради леко киселия и привкус, наподобяващ на кисело мляко, не бе от натъртващо сладките торти. Реших, че на шоколадова торта би и подхождало най - много бял крем, в случая сметанов, украсена с малини, за съжаление по това време на година не се намират пресни и украсена с филиран бадем се получи сполучлива тортичка. И защото малините бяха замразени и след тяхото размразяване си пуснаха приятния розово - цикламен цвят, който пооцвети на места крема и се получи една феерия от нежни цветове.
А какво е Свети Валентин без Валентинка. А това е моята собственоръчно направена валентинка за моят мъж, която направих много набързо и то в самото навечерие на самият празник. И понеже любовта на моя мъж към Испания е голяма, заради дългогодишното живеене в тази красива държава, посланието е на испански. 
Te quiero..... mucho

петък, 10 февруари 2012 г.

Торта с ягоди и бадемов крокант за първата ни годишнина с моя съпруг


Тази тортичка я спретнах за първата ни годишнина ( не от сватбата ). Може да не е някакъв шедьовър, но си бе нашата торта, направена с мнооого любов за моята любов. Една лесна и лека тортичка. Лесна, защото блатовете са готови от магазина, сметана само се разбива, е ваниловия крем с който са покрити вътрепнте блатове е домашно приготвен, но с него всяка домакиня може да се справи.


И украсата е по желание - аз избрах сметана, ягодки и бадемов крокант, който си донесох от Испания. Бързо, лесно, вкусно :)

My first american pancakes


Да, това са онези типични за американците палачинки, които сме свикнали да гледаме от филмите приготвени за закуска. И се оказа, че са наистина са доста вкусни - по скоро вкусът  ми прилича на нещо между бухтички и кексово тесто,но в комбинация с конфитюр или мед са наистина много вкусни. И се приготвят изключително бързо. Забъркваш набързо тестото, един малък тефлонов тиган и... по едно малко черпаче слагаш на тиганчето и докато се усетиш трябва да ги обърнеш и хоп.. вече са готови - за не повече от 1-2мин. всяка. И закуската готова за не повече от 30 мин.

Пухкави шарени мъфинчета

Обичам мъфинчета, защото се приготвят много лесно и бързо дори и да не си виртуоз в кухнята. Преди време разглеждах блога на моя съученичка и от нея се заразих по идеята да опитам да направя тези малки кексчета. И взеха че станаха от първият път, но бяха позалепнали за хартиените чашки. С течение на времето взеха да стават :) Би ми се искало да импровизирам в рецептите, но моят мъж обича основно шоколад и гледам всичко,което приготвям да бъде съобразено и според неговия вкус. 
 
Тези мъфинчета са по рецепта за ванилови мъфини, но за да не бъдат прекалено обикновени реших да ги направя на 3 цвята - като 1/2  от сместа смесих с какао, другата 1/3 сложих малко червена сладкарска боя - получи се нежен розов цвят и третата част от сместа оставих да си бъде жълта. Украсата е по желание - в случая разтопих шоколад, малко кокосови стърготини, орехи и шоколадови пръчици. И....това е резултатът.:)