Френски макарони с шоколадов мус
Моите френски макарони |
Като дете обичах да се въртя в кухнята около майка и да и помагам, особено в приготвянето на сладкиши. Още тогава се научих да приготвям кексове, баници, дребни сладки. И да като, че ли най - голямо удоволствие ми доставяше още от тогава да правя дребни сладки, майка омесваше тестото, а аз после го точех и изрязвах с различни формички, които след изпичането украсявах с разтопен шоколад и овалвах в орехи или кокосови стърготини. Може да е трудоемко и да става по - бавно, но аз по природа съм много търпелив и спокоен човек и и имам нерви да се занимавам с такива пипкави работи.
Вече като пораснало момиче, жена продължавам да експериментирам в кухнята и най - вече в сладкарството и от много време имах желание да опитам една рецепта, а именно за френските макарони.
И се получи нещо наистина божествено - като за първи път според мен станаха сполучливи, макар и да не спазих точно пропорциите за бадемово брашно. На пръв поглед изглеждат като меденки, или ореховки, но като се опитат са толкова крехки и се топят в устата на секундата. Целувчената основа примесена с бадемов вкус и слепени с шоколадов мус прави вкуса им уникален, топящ се в устата, много леки и ненатъртващо сладки.
Бих импровизирала от тях и в дрги варианти, с различни подправки, цветове и кремове. Тези преди изпичането бяха леко розови, но след като ги изпекох цвета им се попромени малко. Препоръчвам ги горещо на всеки който обожава лека целувчена основа примесена с нежен мус топящ се в устата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.