понеделник, 30 декември 2013 г.

Американски палачинки


Още първият път когато направих тези палачинки ми станаха много любими. Не само защото са много вкусни и пухкави, а и защото се приготвят изключително бързо и лесно, а и насищат много. Обичам да правя и класически палачинки, но обикновено набърквам една голяма купа от която стават минимум 20-25 бр., а това отнема много време прекарано над котлона и обикновено докато стигна дотам да ги хапвам, то почти не са останали :( 
Тези палачинки са от лятото и ги хапнахме с прясно прясно домашно сладко от череши - мое производство и много вкусно - цели 4 буркана направих,хаха и успях 1 пълен да счупя. 

Необходими продукти:

*2 ч.ч. брашно
* 1 пакетче бакпулвер
* 2 с.л. пудра захар
* 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
* 2 бр. яйца
* 60 г разтопено масло
За гарниране : Кленов сироп,мед,
пудра захар,течен шоколад или сладко.


Начин на приготвяне:
 Брашното се пресява с бакпулвера в голяма купа. Отделно се разбъркват ,яйцата,прясното мляко/леко затоплено/,пудрата захар и разтопеното масло.Сместа се добавя към брашното и с дървена лъжица се разбърква до получаване на хомогенна смес.Загряв се тиган на умерен котлон.В него се изсипва около 1/3 ч.ч. от палачинковата смес. С лъжица се разпределя на  кръг с диаметър около 10 см.Намалява се огъня и палачинката се пече 1-2 минути, или докато на повърхността се получат балончета. Палачинката се обръща и се пече до готовност. Готовите палачинки се гарнират по избор.
Забележка: При печенето не се използва мазнина,освен ако не е необходимо.










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.