петък, 20 декември 2013 г.

Торта с бишкоти,ягоди и шоколад

Торта с бишкоти, ягоди и шоколад

 

Тази торта е съвсем импровизирана и много бърза. Обичам да правя торти с бишкоти, защото стават много бързо и се спестява времето за бъркане и печене на блатове. Приготвих я лятото за наши приятели белгийци, които ни бяха на гости. Макар украсата да не бе от най - сполучливите ми,то на вкус беше много вкусна и лека торта, като свежест и предаваше пюрето от ягоди. 

Рецепта: 
400 гр. бишкоти
500 мл. сладкарска сметана
100 гр. черен шоколад
200 гр. ягоди
200 мл. прясно мляко

Сметаната я разбиваме с миксера и 1/2 отделям за украсата отгоре. Другата част разделяме на 2 и в едната добавяме разтопения шоколад и разбиваме на пухкав крем, а в другата половина прибавям пасираните ягоди и 1/2 пакетче желатин разтворен в малко вода.
Бишкотите леко се поръсват с млякото и се отрязва около 1-2 см. от едната страна и се подреждат и форма за торта с подвижно дъно или в ринг. След като оформим стената, подреждаме първият ред и върху него поставям шоколадовия крем. Редя втори ред бишкоти и заливам с крема с ягоди. После поставям последните бишкоти и измазвам с малко крем. В сладкарски пош на няколко места с четка намазах по стените на поша червена и жълта сладкарска боя и изсипах вътре останалата сметана. Оформих розички и поръсих с шоколадови пръчици. Може да украсите по ваш вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.