сряда, 28 март 2012 г.

Кекс зебра с шоколадов ганаш
Вчера докато си стоях вкъщи се чудех какво сладичко да направя набързо, ама наистина набързо и при едно услвие - да е лесно за приготвяне. И се сетих за маминия кекс, чията рецепта знам от дете още и е изключително лесна и бърза. Но я попромених малко, като от обикновен кекс спретнах леко шоколадов. И как се получи? Лесно. Просто разделих сместа на 2 и към едната добавих какао. И по начина по който се прави торта Зебра взех да правя и кекса. Е не се получи точно както е в тортата, но стана шарен и вкусен, а за вкуса му много допринесе и шоколада с когото го залях.
Ето го и крайният резултат. С красиви и интересни форми.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.