Кокосова торта Дъга
Тази
тортичка направих по случай Рожденният ми ден, който бе през март.
Исках да бъде нещо впечатляващо,различно от всичко което до момента съм
правила, с една дума да има ефекта УАУ. И го имаше. От доста време
следя кулинарния на блог на една млада и много талантлива девойка Ирина
Купенска и оттам си бях харесала тази така шарена и весела торта.
На
външен вид изглежда като една нормална, дори бих казала семпла торта,
но ефекта е когато се разреже. А и самата изработка изисква време и
набавяне на необходимите продукти. Задължително е да имате сладкарски
бои, 1 или 2 еднакви форми за печене на блат, кухненска везна, пош и
т.н. Аз се бях заредила доволно с голямо количество кокосови стърготини и
кокосово мляко,но по голямата част от тях останаха.
Тестото се разпределя на 6 равни части, тегли се с кухненска везна |
Трябва да имате и
доста своободно време, защото е необходимо да се изпекат всичките 6
блата, да се охладят и чак след това да се сглоби цялата торта.
Рецептата може да я прочетете от тук: http://sunshineskitchen.com/coconut-rainbow-cake/
Изпечените блатове |
Тортата става висока
и е добре да бъде приготвена, ако чакате повече гости, а също така и да
обичате вкуса на кокоса. Аз лично крема го промених малко, защото не
можах да намеря качествено кондензирано мляко и го направих от
Маскарпоне,сладкарска сметана и кокосови стърготини, но и така се
получи много добре. Резултата ми отвън не е от най - добрите, но по
важното е,че бе вкусна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.